Vicent Ferragut

Musicòleg, compositor, productor i director d'orquestra.

Inció seus estudis musicals amb 5 anys a la manera clàssica, com cantor a la Capella Musical de la Basílica de St Jaume d'Algemesí, amb el mestre de capella i organista Vicente Igual.

Els seus estudis oficials els va realitzar al Conservatori Superior de Música de València i va completant la seva formació en l'experiència diària amb el món de l'art. És Professor Superior de Musicologia, Composició, Direcció i Pedagogia del Llenguatge.

Músic pràctic, continua pujant als escenaris i realitzant projectes.

Com a compositor s'ha interessat sempre per la música tradicional; té la seva música editada en el treball de Trullars “Viatge”, va posar música al conte del poeta mallorquí Gabriel Janer Manila sobre “El cavaller St Jordi” per a l'àlbum de la cantant Maria del Mar Bonet “Bon viatge faci la cadernera”.

Com a productor va crear i dirigir el Festival Internacional de Música, Dansa i Teatre “MUSICAT” (1993-2003) i creà els premis de composició per a dolçaina i banda que incloïen la seva edició i gravació.

Va produir musicalment el treball del grup Calabruix “Enun”.

Va ser professor de la Universitat Politècnica de València impartint cursos sobre producció musical en el Màster de Gestió i Producció Musical (2003).

Va impartir cursos d'anàlisi musical per a professors de conservatori al CEP de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa (2004-2006)

Actualment produeix i dirigeix el Concurs Nacional d'Interpretació de Joves Organistes d'Algemesí.

La seva faceta actual com a pedagog està centrada en l'estudi de la pedagogia de l'orquestra i la seva adaptació al S XXI.

Actualment és director de l'Orquestra Simfònica de la Ribera i professor d'orquestra del Conservatori Professional “Tomás de Torrejón i Velasco" d'Albacete.

"